SPIRALSTABILISERING
- We love it


Träningen utförs med gummiband och vi peppar er att träna 10 min om dagen och samtidigt göra förändringarna i vardagen och träningen för att få så bra bestående resultat som möjligt.

Anna Glad Leg Naprapat sedan 2004

" Har själv haft ryggproblem sedan högstadiet. En skolios i bröstryggen gav mig dagliga känningar i många år samt en skör ländrygg som gjorde sig påmind som molande värk, jobbigt att stå stilla, sitta, hugg i vissa lägen, sömnsvårigheter, samt återkommande ryggskott. Har alltid gillat att träna men ryggen har ofta begränsat mig och gett mina tankar om att ej kunna fortsätta jobba som naprapat då det jobbet inte är super skonsamt för våra egna ryggar men efter jag numera tränar spiralstabilisering regelbundet känner jag mig starkare och stabilare i ryggen än någonsin. Har rätat ut min scolios och mäter mig nu hela 177 cm lång mot tidigare 175cm." Spiralstabilisering är utan tveka det bästa jag lärt mig inom manuell medicin och jag brinner att sprida denna fantastiska metod vidare".


Det unika med metoden är den uppåtgående kraften, som kan genereras i kroppen med hjälp av rätt muskelaktivering. Alla människor har nytta av att regelbundet belasta (träna) kroppens kapacitet till spiral stabilisering. I stort sett alla våra kunder/ patienter, oavsett sökorsak, har olika grader av funktionsnedsättningar i sin förmåga till spiral stabilisering, vilket också ofta visar sig vara själva huvudorsaken till problemen. Idag är metoden mest känd för behandling av skolios och diskbråck, men potentialen är mycket större än så då metoden är applicerbar på de flesta diagnoser kopplade till kroppens rörelsesystem. Den inbegriper även ett intressant perspektiv på hur alla kroppsdelar tillsammans engageras på ett optimalt sätt för gång och löpning. Metoden stärker hållningen, verkar skolioskorrigerande samt lättar på trycket i våra leder.

Vi båda är utbildade terapeuter i Spiralstabilisering och det genomsyrar vårat sett att ta oss an problemen ni söker oss för. I kombination med våran grundutbildning i Naprapati känns det som ett framgångsrikt koncept.

TRÄNA MED OSS

6 v kurs i funäsdalen - grundkurs - 60 min/ tillfälle

START i augusti/ september

Här går vi grundligt igenom övningar i spiral stabilisering, du ska känna dig trygg i att kunna träna hemma själv efter dessa 6 veckor. Max 6 st deltagare 

Infokväll - datum kommer  obligatorisk för att gå på grundkurs. 

Anmälan till infokväll sker till gladochglad@gmail.com

900kr

6 v i funäsdalen - löpstyrka/ löpteknik  - 75 min/ tillfälle

START i augusti/ september

Väljer du att gå båda dagarna kostar det 1800kr

Vi inleder passen med sps löpstyrka inne eller ute beroende på väder. Därefter löpteknik och intervaller utomhus. Du bör ha gått en grundkurs i spiralstabilsering för att få ut det bästa ur löpkursen. Löptekniken är skonsam och energisnål. 

Max 6 st deltagare

Kursstart: Måndagar vecka 18 & Torsdagar vecka 19 - 2020

1000 kr

Extra PT-timmar 60 min i funäsdalen eller via Zoom

Du som går eller gått grundkursen eller löpstyrkan men vill ha mer personlig coachning. 

700kr

Webkurs 6 veckor - grundkurs i spiralstablisering

När du anmält dig och betalat för kursen kommer gummibanden + platta vi tränar med skickas hem till dig. 

Sedan kommer allt finnas på videos, träningsdagboksprotokoll. Det ingår 2 st 30 min Zoom träff där vi reder ut frågor och funderingar samt ev korrigering av övningar via videolänk, eller om du har möjlighet att ses i Funäsdalen så gör vi det :)

1350 kr

Webkurs 6 veckor - löpstyrka & skonsam naturlig löpteknik - kommer till hösten 2020

När du anmält dig och betalat för kursen kommer gummibanden + plattan du ska träna med skickas hem till dig. 

Under denna kurs kommer du få lära dig vad vi anser vara en skonsam löpteknik, där målet är att löprundan verkar spänningslösande på tex spända axlar, molande ländryggar. Vi kommer förklara hur vi tänker utifrån ett spiralstabiliseringsperspektiv. Övningarna kommer från metoden spiralstabilisering. Det ingår även 6 st guidade intervallpass som du kan plugga in i öronen samt  yinyogapositioner för löpare. 


Det ingår 2 st 30 min Zoom träff där vi reder ut frågor och funderingar samt ev korrigering av övningar via videolänk, eller om du har möjlighet att ses i Funäsdalen så gör vi det :)

1350 kr

Back to basic - återfå en hållning som känns 

och syns på 12 veckor.


En kickstartsträff på 3 dagar inkl boende på Grönländaren, vegomat, föreläsning, träningsklasser i SPS varvat med yoga & vandringar i Funäsdalen. Under kickstarts dagarna kommer ni få skriva ner vad erat mål är med dessa 12 veckors träning med spiralstabilisering. Läs mer här om upplägget på KICKSTARTS DAGARNA


Datum : 7-9 Okt 2020 (kickstartsdagarna)


Boka din plats via denna länk: Kommer inom kort


Då bokningen är gjord kommer ett infomail om vad du behöver packa med dig till kickstartshelgen.

 

Efter kickstartsdagarna får du tillgång till instruktionsvideos samt flödande sps klasser och yinyogasekvens via videos. Efter ca 2, 6, 10 veckor träffas vi för en personlig 30 min konsultation i funäsdalen eller via Zoom för återkoppling och personlig feedback, där du kan ställa frågor samt vi har möjlighet till korrigering av övningar via videolänk. Vi avslutar med en utvärdering efter 12 veckor.


Maila till gladochglad@gmail.com vid frågor och funderingar eller ring Anna på 0707-20 55 59

6150 kr

Träna upp grunden till en skonsam och naturlig löpteknik med spiralstabilisering (sps) på 12 veckor.


En kickstartsträff på 3 dagar inkl boende på Grönländaren, vegomat, föreläsning, träningsklasser i SPS varvat med yoga & löpteknik samt löpturer på fjället i funäsdalen & bastubad. Under kickstarts dagarna kommer ni få skriva ner vad erat mål är med dessa 12 veckors träning med spiralstabiisering. Läs mer här om upplägget på KICKSTARTS DAGARNA


Datum : 27-30 Aug 2020  

Boka din plats via denna länk:  kommer inom kort


Då bokningen är gjord kommer ett infomail om vad du behöver packa med dig till kickstartshelgen.


Efter kickstarten får du tillgång till instruktionsvideos samt flödande sps klasser och yinyogasekvens via videos + ljudfiler med teknikpepp under 12 olika intervallpass.  Efter ca 2, 6, 10 veckor träffas vi för en personlig 30 min konsultation i funäsdalen eller via Zoom för återkoppling och personlig feedback, där du kan ställa frågor samt vi har möjlighet till korrigering av övningar via videolänk. Samt en utvärdering efter 3 månader.


Maila till gladochglad@gmail.com vid frågor och funderingar eller ring Anna på 0707-20 55 59. 

6150 kr

Anmäl intresse nedan för att komma och lyssna på en infokväll hos oss i funäsdalen. Här berättar vi vad spiral stabilisering är, varför vi bör träna det, hur vi gör det samt hur vi underhåller våran spiralstyrka på bästa sätt i vardagen. Vi rekommenderar att delta på en infokväll innan man börjar med denna träning i gruppform.