SPIRALSTABILISERING
- We love it

6 veckors kurs i Funäsdalen med start 2023- anmäl intresse via formuläret längst ner på sidan.

Träna hemma själv gå webkursen på 6 veckor

 - läs mer här.


Träningen utförs med gummiband och vi peppar er att träna 10 min om dagen och samtidigt göra förändringarna i vardagen och träningen för att få så bra bestående resultat som möjligt.

Anna Glad Leg Naprapat sedan 2004

" Har själv haft ryggproblem sedan högstadiet. En skolios i bröstryggen gav mig dagliga känningar i många år samt en skör ländrygg som gjorde sig påmind som molande värk, jobbigt att stå stilla, sitta, hugg i vissa lägen, sömnsvårigheter, samt återkommande ryggskott. Har alltid gillat att träna men ryggen har ofta begränsat mig och gett mina tankar om att ej kunna fortsätta jobba som naprapat då det jobbet inte är super skonsamt för våra egna ryggar men efter jag numera tränar spiralstabilisering regelbundet känner jag mig starkare och stabilare i ryggen än någonsin. Har rätat ut min scolios och mäter mig nu hela 177 cm lång mot tidigare 175cm." Spiralstabilisering är utan tveka det bästa jag lärt mig inom manuell medicin och jag brinner att sprida denna fantastiska metod vidare".


Det unika med metoden är den uppåtgående kraften, som kan genereras i kroppen med hjälp av rätt muskelaktivering. Alla människor har nytta av att regelbundet belasta (träna) kroppens kapacitet till spiral stabilisering. I stort sett alla våra kunder/ patienter, oavsett sökorsak, har olika grader av funktionsnedsättningar i sin förmåga till spiral stabilisering, vilket också ofta visar sig vara själva huvudorsaken till problemen. Idag är metoden mest känd för behandling av skolios och diskbråck, men potentialen är mycket större än så då metoden är applicerbar på de flesta diagnoser kopplade till kroppens rörelsesystem. Den inbegriper även ett intressant perspektiv på hur alla kroppsdelar tillsammans engageras på ett optimalt sätt för gång och löpning. Metoden stärker hållningen, verkar skolioskorrigerande samt lättar på trycket i våra leder. Samt ökar cirkulationen i ofta mera kroniskt spända områden som axlar/nacke/ ländrygg.

Vi båda är utbildade terapeuter i Spiralstabilisering och det genomsyrar vårat sett att ta oss an problemen ni söker oss för. I kombination med våran grundutbildning i Naprapati känns det som ett framgångsrikt koncept.

TRÄNA MED OSS

6 v kurs i funäsdalen - grundkurs - 90 min/ tillfälle 

Här går vi grundligt igenom övningar i spiral stabilisering, du ska känna dig trygg i att kunna träna hemma själv efter dessa 6 veckor. Vi avslutar varje träff med en yinyogastund.

Startdatum: 2023 Max 6 deltagare

Anmälan sker till gladochglad@gmail.com

2500kr

6 v i funäsdalen - löpstyrka/ löpteknik  - 75 min/ tillfälle

Vi inleder passen med sps löpstyrka inne eller ute beroende på väder. Därefter löpteknik och intervaller utomhus. Du bör ha gått en grundkurs i spiralstabilsering för att få ut det bästa ur löpkursen. Löptekniken är skonsam och energisnål. 

Max 6 st deltagare

Kursstart: ingen kurs planerad just nu

1700 kr

Extra PT-timmar 60 min i funäsdalen eller via Zoom

Du som går eller gått grundkursen eller löpstyrkan men vill ha mer personlig coachning. 

700kr

Webkurs 6 veckor - intensiv grundkurs i spiralstablisering


När du anmält dig och betalat för kursen kommer gummibanden + platta vi tränar med skickas hem till dig. 

Sedan kommer allt finnas på videos, träningsdagboksprotokoll. Det ingår 2 st 30 min träffar där vi reder ut frågor och funderingar samt ev korrigering av övningar eller om du inte har möjlighet att ses i Funäsdalen så gör skickar du videosnuttar till mig för analys via whats up.


KÖP kursen www.edume.se/utbildare/gladochglad


2500kr
Anmäl intresse nedan för att komma och lyssna på en infokväll hos oss i funäsdalen. Här berättar vi vad spiral stabilisering är, varför vi bör träna det, hur vi gör det samt hur vi underhåller våran spiralstyrka på bästa sätt i vardagen. Vi rekommenderar att delta på en infokväll innan man börjar med denna träning i gruppform.