VILKA ÄR VI

Mattias Wennberg 

Leg Naprapat - sedan 2004

Jag har min övertygelse i att vi är människor och ska då både röra oss och äta som vi från grunden är byggda för. Under mina år som Leg. Naprapat i Stockholm har jag haft ett stort patientflöde och haft den fina möjligheten att fått jobba på Aktiv Rehabs klinik i infra city där mina mentorer har varit duktiga på att förvalta och förmedla den manuella konsten manipulation (kotknackeri), vilket jag känner mig trygg i. 

Under åren har jag varit Öhlins racings naprapat på huvudkontoret i Väsby samt i början av karriären jobbat med fotbollslag som Djugårdens utvecklingslag, Valsta syrianska och Väsby hockey, men ffa är det den "vanliga medborgaren" och dess krämpor som jag har haft mest tid med. Mina behandlingar är manuella med en blandning av manipulation, pressur och massage. 

Under senare år har jag även studerat Spiralstabilisering i Uppsala och Prag vilket verkligen har fångat mitt intresse då metoden känns så logisk hur vi människor är menade att röra oss och hur vi med denna metod kan förbättra hållningen samt rörelsemöstret i gång och löpning så att vi inte skapar spänningar helt i onödan. Mina egna intressen är skid-/snowbordåkning på berget, toppturer, skatebordåkning samt musik & sång...

Ser fram emot att få ta emot er i Funäsdalen.


Utbildningar

 Naprapathögskolan 2000-2004

 Regelbundna internutbildningar hos Aktiv Rehab 2004-2017

 Spiral stabilsiering terapeut 2015-2017

Anna Glad

Leg Naprapat - sedan 2004

Har jobbat som Leg. Naprapat sedan 2004 på egen klinik med behandlingar samt personlig träning och gruppträning. Att analysera och förbättra rörelsemönster ligger mig varmt om hjärtat och har varit en stor del av mitt yrke som naprapat, yogainstruktör och längd & löpcoach. Har själv fått ordning på min struliga rygg som jag dragits med sedan högstadiet, med daglig värk och återkommande ryggskott, mycket tack vare regelbunden träning i spiralstabiliering samt hittat en balans mellan aktivitet och återhämtning både mentalt och fysiskt.
Jag älskar att vara ute året om och i fjällen trivs jag som allra bäst vare sig det är på skidor i olika varianter, löpning, vandring eller cykling, men utan pulsmätare eller tidtagning numera, det gör mig så gott. 

Sen gillar jag lugnet jag finner på yogamattan, framför brasan, läsa böcker eller sjunga, påta och pyssla. Det jag själv gillar och mår bra av är det jag förmedlar och brinner för att sprida vidare.

Min övertygelse är även att hitta en balans mellan aktivitet (stress) och vila (återhämtning) och kost. Då optimerar vi kroppens självläkande kraft. 

Som din naprapat behandlar jag dina akuta eller kroniska krämpor men jag kommer även tipsa dig om hur du kan skapa mera balans i tillvaron då vi pratar om aktivitet (stress) och vila (återhämtning). Det som ligga sig varmt om hjärtat är dom manuella behandlingar i kombination med tankesättet i spiralstabilisering & yogan. 

Har tagit upp mitt intresse för längdåkning igen efter flytten till Härjedalen, har en bakgrund inom längdskidåkning som tävlande junior och drillades 4 år på längdskidgymnasium. Det känns så kul att kunna erbjuda längdlektioner, utgår från Funäsdalen samt Tänndalens skidstadion. Min samarbetspartner i längdskidor är www.hyrskidor.se, dom har skidor till försäljning samt uthyrning.

Varmt välkomna att boka behandling, yogastund eller längdlektioner med mig.


Utbildningar

Naprapathögskolan 2000-2004

Ashtangayoga 2007-2008

Viryayoga 2008-2009

Västerländs Akupunktur 2010

Yinyoga 2012

M-Spaceyoga 2014

Spiralstabilisering terapeut 2015-2017

Restorativeyoga 2018

Pågånde utbildning i TCM 2021-2023